CreateClassObject

Operatie voor het aanmaken van een data type of een dataset type (metadata) met attributen:

<CreateClassObject>
  <Properties>
    <Name>TestDataType</Name>
    <Description>MyDescription</Description>
    <Parent>
      <Name>BaseTestDataType</Name>
    </Parent>
  </Properties>
</CreateClassObject>

Parameters

De CreateClassObject operatie heeft de volgende parameters:

Element Verplicht Omschrijving
Properties Ja Specificatie van de data/dataset type eigenschappen zoals Name, Parent etc
Operations Nee Operaties voor het definieren van attributen van het data type of de meta data

Properties

Een data/datasettype heeft de volgende properties of eigenschappen:

-->
Element Verplicht Omschrijving
Name Ja Unieke naam voor het data/dataset type binnen de databron
Description Nee Beschrijving van de data/dataset type
Parent Ja Referenctie naar een onderliggend data/dataset type waarvan het data/dataset type is afgeleid.
Abstract Nee Een abstracte type kan niet een dataset worden aangemaak (true). Alleen een concreet type kan in dataset worden aangemaakt(false). De standaardwaarde is true.
Derivable Nee Een afleidbaar type kan worden afgeleid (true).

Operaties

Operatie Omschrijving
CreateBlobAttribute Maak een nieuw BLOB attribute aan in de huidige data/dataset type context.
CreateBooleanAttribute Maak een nieuw boolean attribute aan in de huidige data/dataset type context.
CreateColourAttribute Maak een nieuw kleur(RGB) attribute aan in de huidige data/dataset type context.
CreateDateAttribute Maak een nieuw datum attribuut aan in de huidige data/dataset type context.
CreateDateTimeAttribute Maak een nieuw datum/tijd attribuut aan in de huidige data/dataset type context.
CreateFloatAttribute Maak een nieuw floating point attribute aan in de huidige data/dataset type context.
CreateGeometryAttribute Maak een nieuw geometrie attribuut aan in de huidige data/dataset type context.
CreateIntegerAttribute Maak een nieuw integer attribuit aan in de huidige data/dataset type context.
CreateReferenceAttribute Maak een nieuw referentie attribuut aan in de huidige data/dataset type context.
CreateStringAttribute Maak een nieuw string attribute aan in de huidige data/dataset type context.