CreateReferenceAttribute

Operatie voor het aanmaken van een referentie attribuut:

<CreateReferenceAttribute>
  <Dataset>
    <Name>ReferredDataset</Name>
  </Dataset>
  <ReferenceClass>
    <Name>DerivedReferredType</Name>
  </ReferenceClass>
  <Properties>
    <Name>ReferenceAttribute</Name>
    <Description>ReferenceDescription</Description>
  </Properties>
</CreateReferenceAttribute>

Parameters

De CreateReferenceAttribute operatie heeft de volgende parameters:

Element Verplicht Omschrijving
Dataset Ja Referentie naar de gerefereerde dataset.
ReferenceClass Nee Referentie naar het gerefereerde datatype. Element is alleen noodzakelijk bij een afgeleid datatype.
ReferenceType Nee Referentie type zoals ASSOCIATION, PARENT en
Properties Ja Specificatie van de attribuut eigenschappen zoals Name, Required etc

ReferenceType

Het referentie attribuut ondersteunt de volgende referentie typen:

• ASSOCIATION - Associatie naar een andere dataset.
  • PARENT - De instantie van de dataset is parent
  • AGGREGATION -

Properties

Het referentie attribuut heeft de volgende properties of eigenschappen:

Element Verplicht Omschrijving
Name Ja Unieke naam voor het attribuut binnen het data/dataset type
Description Nee Beschrijving van het attribuut
Required Nee Verplichte waarde indien true en optioneel indien false. Standaard waarde is niet verplicht (false).
RestrictOverlap Nee Overlaprestrictie zodat geometrieen niet kunnen overlappen in de dataset.

RestrictOverlap

Het RestrictOverlap element heeft de volgende properties of eigenschappen:

Element Verplicht Omschrijving
OverlapTolerance Nee Tolerantie voor het overlappen van geometrieen in meters.

Voorbeeld script voor het aanmaken van een referentie attribuut