View Dataset

Met operaties CreateEntityDataset en CreateFeatureDataset kunnen datasets worden aangemaakt. Met het View element kan een view in entity of dataset dataset aangemaakt worden:

<CreateEntityDataset>
  <Properties>
    <Name>TestView</Name>
    <ItemClass>
    <Name>ViewType</Name>
    </ItemClass>
  </Properties>
  <View>
    <SourceDataset>
      <Name>Values</Name>
    </SourceDataset>
    <SourceTypeClass>
      <Name>SourceType</Name>
    </SourceTypeClass>
    <Bindings>
    <Binding>
      <Expression>
        <Property system="true">ID</Property>
      </Expression>
      <Attribute system="true">ID</Attribute>
    </Binding>
    <Binding>
      <Expression>
         <Property>Name</Property>
       </Expression>
       <Attribute>Name</Attribute>
    </Binding>
  </Bindings>
  </View>
</CreateEntityDataset>

Parameters

Het View element heeft de volgende parameters:

Element Verplicht Omschrijving
Cached Nee true wanneer de view een cached view is. Standaardwaarde is false
Distinct Nee true wanneer de records van de view uniek moeten zijn. Standaardwaarde is false
GroupBy Nee true voor een draaitabel. Standaardwaarde is false
SourceDataset Ja Referentie naar de bron dataset van de view.
SourceTypeClass Ja Referentie naar de bron klasse definitie van de view. De klasse definitie moet afgeleid zijn van de type klasse definitie bron dataset.
Bindings Ja Koppelingen tussen de attributen van de dataset en de expressies van de view.

Bindings

In de Bindings sectie worden de attributen van de view met een expressie gekoppeld die de attribuutwaarde definieerd. Elke koppeling is gedefinieerd door een Binding element dat bestaat uit een Property met referentie naar het attribuut van de view en Expressie die aan het attribuut wordt toegekend:

...
  <Binding>
    <Expression>
      <Property>Name</Property>
    </Expression>
    <Attribute>Name</Attribute>
  </Binding>
...

In de expressies kunnen contstante waarden, functies en attributen uit brondataset van de view worden gebruikt.