Union Dataset

Met operaties CreateEntityDataset en CreateFeatureDataset kunnen datasets worden aangemaakt. Met het Union element kan een union in entity of dataset dataset aangemaakt worden waarmee datasets met dezelfde type klasse definitie kunnen worden samengevoegd:

<CreateEntityDataset>
  <Properties>
    <Name>Verhicles</Name>
    <ItemClass>
    <Name>VerhicleType</Name>
    </ItemClass>
  </Properties>
  <Union>
    <Cached>true</Cached>
    <GenerateIndex>true</GenerateIndex>
    <Datasets>
      <Dataset>
        <Name>Cars</Name>
      </Dataset>
      <Dataset>
        <Name>MotorBikes</Name>
      </Dataset>
    </Datasets>
  </Union>
</CreateEntityDataset>

Parameters

Het Union element heeft de volgende parameters:

Element Verplicht Omschrijving
Cached Nee true wanneer de union een cached union is. Standaardwaarde is false
Distinct Nee true wanneer de records van de union uniek moeten zijn. Standaardwaarde is false
GenerateSourceType Nee true wanneer de bovenliggende type gegeneerd worden. Standaardwaarde is false
GenerateIndex Nee true wanneer de indexen opnieuw gegenereed worden. Indexen kunnen alleen op een Cached union worden gegenereerd. Standaardwaarde is false.
Datasets Ja Datasets die opgenomen zijn in de union dataset.

Datasets

In de Datasets sectie worden de datasets gedefinieerd die deel uitmaken van de union dataset. De datasets moeten alleen dezelfde type klasse definitie hebben als de union dataset. De dataset is gedefinieerd door een Dataset element met een referentie naar een dataset:

<Dataset>
    <Name>Cars</Name>
  </Dataset>