Beheer keuzelijsten

Het ISO19115 datamodel heeft een aantal keuzelijsten. Navigeer naar de databron "ISO19115". Onder het tabblad Dataset worden alle datasets van ISO19115 getoond. Dit zijn keuzelijsten waaruit een waarde gekozen kan worden bij invoer van de metadata.

ISO19115 datastets

De meeste keuzelijsten hebben een vaste set aan waardes die niet aangepast mag worden. Aan de keuzelijst "Cl_Contact" mogen wel nieuwe waardes toegevoegd worden. In deze tutorial wordt een Shape bestand met de Waterschapsgrenzen van de Unie van Waterschappen geïmporteerd. In de metadata moet de Unie van Waterschappen als contact vastgelegd worden. Open de dataset "Cl_Contact". Nu worden alle rijen van de dataset getoond. De Unie van Waterschappen moet als nieuwe entitieit toegevoegd worden. Klik Toevoegen entiteit om een nieuwe rij toe te voegen. Voeg de volgende waardes in:

Toevoegen rij

Klik Opslaan om de rij toe te voegen. De rij is toegevoegd aan de keuzelijst met contacten.

Als een organisatie ook andere attributen wil opslaan bij de contactgegevens (zoals het telefoonnummer), kan de definitie van de Cl_Contact dataset aangepast worden. De definitie (attributen) van een dataset worden bepaald door de type klasse. Open de "Cl_Contact" dataset en navigeer naar het tabblad Eigenschappen. Het veld Type klasse geeft aan dat "Cl_Contact" gebruikt is als dataset definitie.

ISO eigenschappen

Aan deze type klasse moet een extra attribuut toegevoegd worden om het telefoonnummer op te slaan. Navigeer naar de ISO19115 databron en open het tabblad Klasse definities en open de type klasse Cl_Contact. Klik Toevoegen attribuut om een attribuut aan de type klasse toe te voegen. De dialoog om een nieuw attribuut toe te voegen wordt getoond. Het telefoonnummer wordt als String opgevoerd. De maximale lengte is 15 en telefoonnummer is niet verplicht.

ISO Attribuut

Klik Opslaan om het attribuut op te slaan. Voor alle datasets die Cl_Contact als type klasse hebben, wordt dit nieuwe attribuut aangemaakt.

Navigeer naar de ISO19115 databron en open de dataset Cl_Contact. Het telefoonnummer is nu als attribuut aan de dataset toegevoegd. Open de rij "Unie van Waterschappen" en vul het telefoonnummer in. Klik Opslaan om de wijziging op te slaan.

ISO telefoonnummer