Importeren databron

Het datamodel van de BRK is ook beschikbaar als geconfigureerde GeolinQ databron. Een GeolinQ databron is een XML bestand met de GeolinQ klasse definities en dataset definities dat verkregen wordt door een databron te exporteren. Via GeolinQ databronnen kunnen datamodellen eenvoudig overgezet worden naar andere GeolinQ installaties.

Voor de BRK-GemeenteGebaseerdeStand in een databron XML bestand beschikbaar dat geïmporteerd kan worden. Navigeer naar Databronnen. Er wordt een lijst met databronnen getoond. Klik Importeer databronnen om een databron te importeren. Klik Kies bestand en selecteer het XML bestand "20161011_BRK_gemeente_gebaseerde_stand_v1.0.xml" op het file systeem. Dit is het XML bestand met de BRK databron. Klik Importeren om de import taak te starten.

Import BRK databron

Er wordt een lijst met taken getoond. Klik op het Filter icoon om deze lijst te verversen. De status geeft aan of de taak nog bezig is (status is "Running") of dat de taak succesvol afgerond is (status is "Completed"). Een status "Failed" betekent dat er een fout opgetreden is tijdens het uitvoeren van de taak.

Navigeer opnieuw naar Databronnen. Er is nu een databron "BRK Gemeentegebaseerde stand" bijgekomen in de lijst. Dit is de BRK databron die geïmporteerd is.