Applicatieservice

In GeolinQ kunnen Map Portals worden geconfigureerd waar kaarten en datasets aan eindgebruikers eenvoudig ter beschikking kunnen worden gesteld. Na het aanmaken van een map portaal door het configuren van naam en URL komen de volgende tabs ter beschikking voor de configuratie

Kaarten

Met 'Toevoegen Kaarten' kunnen bestaande kaarten uit databronnen aan een client portaal worden toegevoegd. Standaard zijn  kaarten beschikbaar na inlog op een portaal. Door 'Public' aan te vinken zijn de kaarten ook beschikbaar voor gebruikers die niet ingelogd zijn.

Met 'Create kaart' kunnen nieuw kaarten worden aangemaakt. Deze kaarten worden zowel toegevoegd aan het client portaal als aan de databron op basis waarvan de gecreerde kaart geconfigureerd wordt. Lees meer over het configureren van kaarten op: Kaarten toevoegen.

Service url's

Hier kan de URL, waarvia het map portaal beschikbaar is, worden aangepast of kunnen extra URL worden aangemaakt.

Style Sheet

Hier kan het kleurenschema van het map portal naar wens worden aangepast, een logo en organisatie, of projectnaam worden toegevoegd en kan een vermelding met url worden opgenomen. Deze vermelding wordt in het client portaal in elke kaart en .pdf export in de rechter onderhoek getoond.

Logo's kunnen als .jpg of .png bestand geimporteerd worden. Deze worden in in 180 pixels by 48 pixels in plaats van het product logo getoond. Bij import van een bestand met meer pixels wordt het logo in het portaal automatisch verkleind naar dit formaat.

Het standaard geconfigureerde kleurenschema is de stijl van de GeolinQ userinterface. De thema kleuren en de kleuren van navigatie, tabs en knoppen kunnen naar wens worden aangepast per portaal.

Eigenschappen en standaard kaart

Hier kan een standaard kaart geconfigureerd worden die getoond wordt als op een map portal wordt ingelogd. Als geen standaard kaart gekozen wordt is het beginscherm in een map portal de lijst met beschikbare kaarten. Ook kunnen de eigenschappen aangepast worden als naam en actief zijn van het portaal.