Bestandsystemen

In GeolinQ kunnen bestandsystemen worden aangekoppeld voor importeren en exporteren van gegevens. Het gekoppelde bestandsysteem kan direct vanuit GeolinQ worden beheerd door het uploaden, downloaden en eventueel verwijderen van bestanden. Het importeren van bestanden uit een gekoppeld bestandsysteem is mogelijk evenals het koppelen van bestanden met feature datasets zodat direct downloaden vanuit een kaartscherm mogelijk wordt.

Lokale bestandsystemen

Er kan een koppeling gemaakt met een lokale bestandsysteem door het selecteren van een directory op de server waarop GeolinQ is geinstalleerd. De bestanden en subdirectories in de geselecteerd folder op de server kunnen nu vanuit GeolinQ worden benaderd. De functie voor het koppelen van lokale bestandsystemen is alleen beschikbaar voor GeolinQ systemen die door de klant zelf worden beheerd.

Database bestandsystemen

De bestanden in een database bestandsysteem worden in de GeolinQ database opgeslagen. De bestanden worden opgeslagen op de databaseserver en zijn zo beschikbaar voor alle GeolinQ gebruikers.

Virtuele bestandsystemen

GeolinQ kan koppelen met een extern Virtual File System (VFS). GeolinQ ondersteunt de volgende virtuele bestandsystemen (VFS):

• FTP
  • SFTP
  • FTPS
  • WebDAV

Een VFS is een verbinding met een bestandsysteem op een andere bestandserver zodat GeolinQ de bestanden op deze server kan benaderen en importeren. Via een VFS kunnen bestandservers van de organisatie met GeolinQ worden gekoppeld.