Taakbeheer

GeolinQ heeft taakbeheer voor het uitvoeren van processen zoals het importeren van gegevens of het bewerken van gegevens. Taken kunnen worden opgestart en worden gevolgd. Elke taak produceert een log waarin kan worden gecontroleerd hoe een taak precies verlopen is of waarom een taak heeft gefaald. Het is zelfs mogelijk om externe scripts te draaien in met het taakbeheer van GeolinQ.

Taken kunnen gelijktijdig worden uitgevoerd op een separate server. Zodoende kunnen zware processen de performance van de frontend niet negatief beïnvloeden. Bovendien is de capaciteit van de taakserver schaalbaar: er kunnen meerdere processen tegelijkertijd worden uitgevoerd en er kunnen meerdere taakservers naast elkaar worden geïnstalleerd.

Daarnaast bevat de taakserver de optie om beveiligingscertificaten (zoals PKI) op te nemen zodat externe gegevensbronnen die gebruik maken van deze certificaten door GeolinQ bevraagd kunnen worden. Door een taakserver met beveilingscertificaten aan aan sub-tenant  te koppelen kunnen tenant specifieke beveiligde koppelingen worden gerealiseerd. Meer informatie (Engels) over beveilingscertificaten is beschikbaar via: keystores and truststores.

Tenslotte is het mogelijk taken te plannen om uit te voeren op een later tijdstip of om taken dagelijks te laten uitvoeren. Zo zijn er bijvoorbeeld taken die een bestandsstructuur scannen voor een automatische import van gegevens.