Authenticatieservices

In GeolinQ kunnen gebruikers worden toegewezen aan een autenticatieservice waarmee de gebruikers in GeolinQ of in een applicatieservice kunnen inloggen. Gebruikers die niet zijn toegewezen aan een autententicatie service zijn inactief. De authenticatieservice kan ook worden gedeactiveerd. Alle gebruikers die zijn toegewezen aan een gedeactiveerde authenticatieservice kunnen dan niet mee inloggen.

Wachtwoordservice

GeolinQ beschikt over een wachtwoordservice waarmee gebruikers met een gebruikersnaam en wachtwoord kunnen inloggen. Voor de wachtwoordservice kan worden vastgelegd wat de minimale wachtwoordlengte is en of er cijfers of speciale karakters in het wachtwoord moeten voorkomen.

GeolinQ beschikt over een standaard wachtwoordservice die niet kan worden ververwijderd en altijd is toegewezen aan de GeolinQ service. De root en admin gebruiker zijn toegewezen aan de standaard wachtwoordservice.

OpenID Service (SSO)

GeolinQ beschikt over een OpenID service waarmee GeolinQ kan worden aangesloten op een Single Sign On (SSO) service. Voorbeelden van SSO services die OpenID ondersteunen zijn:

• Google
  • Facebook
  • ADFS

De eigenschappen of claims van de OpenID service kunnen worden gekoppeld aan de gebruikersattributen van GeolinQ. Hiermee wordt een koppeling gelegd tussen de GeolinQ gebruiker en de ingelogde gebruiker van de OpenID service.

GeolinQ kan ook een koppeling leggen tussen gebruikersgroepen uit de OpenID service en gebruikersgroepen uit GeolinQ. Zodoende kunnen gebruikers via OpenID geauthoriseerd worden voor gebruikersgroepen in GeolinQ.