GeolinQ
Support Portal

Gebruikershandleiding

GeolinQ is een web-based datamanagement applicatie voor het inwinnen, koppelen en distribueren van geografische gegevens. De gebruikershandleiding is gericht op GeolinQ gebruikers. De handleiding is via de Help functie en contextueel gekoppeld aan GeolinQ.

GeolinQ

GeolinQ integreert de datamanagementketen voor de inwinning, integratie en distributie van gegevens:

GeolinQ architecture

Brondata wordt ingewonnen uit externe databronnen, bestanden met veschillenden formaten of direct ingemeten met een GNSS ontvanger. De ingewonnen gegevens in GeolinQ worden beheerd als datasets en kunnen direct worden bewerkt in de kaart.

Van de brondata kunnen informatieproducten worden afgeleid of worden aangemaakt met conversieprocessen. Afgeleide informatieproducten zoals views of unions worden autmatisch bijgewerkt als de brondata verandert.

Brondata en informatieproducten kunnen worden gepubliceerd op de kaart of als WMS, WFS en REST service. In de kaart en WMS kunnen stijlen en kleurenschalen worden toegepast op de brondata en informatieproducten met de SLD standaard. Met applicatieschermen zoals kaarten, lijsten, formulieren en menu kan een GIS applicatie- of kaartportaal worden samengesteld en worden gepubliceerd als een applicatieservice in de huisstijl van de organsatie.