ISO19115 Tutorial

ISO 19115:2013 "Geographic Information - Metadata" van ISO/TC 211 is de industrie standaard voor geografische metadata. Metadata levert informatie over de identificatie, ligging, kwaliteit, inhoud, referentie systeem en ruimtelijke en temporele aspecten van digitale geografische data. Door Geonovum is een Nederlandse metadata profiel ontwikkeld op basis van ISO19115. De Nederlandse kernset bevat de Europese kernset (INSPIRE) plus een selectie van metadata-elementen uit ISO 19115.Het Nederlands metadata profiel is nader beschreven in het voglende document:

http://www.geonovum.nl/sites/default/files/nederlands_metadata_profiel_op_iso_19115_voor_geografie_-_v1.3_0.pdf

Het doel van deze tutorial is het configureren van het ISO19115 schema en het koppelen van ISO19115 metadata aan een Shape bestand dat in GeolinQ geïmporteerd wordt.

• Achtereenvolgens komen de volgende onderwerpen aan de orde:
  • Inlezen ISO19115 databron
  • Aanpassen keuzelijsten
  • Definieren van feature type voor importeren Shape bestand
  • Importeren Shape bestand met ISO19115 metadata

In deze tutorial wordt gebruik gemaakt van de volgende bestanden:

• 20160608_ISO19115.xml
  • 2016-Waterschappen-shp.zip