BGT WFS

Navigeer naar Services in het hoofdmenu en klik Toevoegen Service om een nieuwe service te definiëren. De dialoog om een nieuwe service te definiëren wordt getoond. Selecteer "WFS" als service type. Geef de service de naam "BGT". Voeg eventueel een beschrijving toe en vink Actief aan. Laat Beveiligd uitgevinkt en sla de service definitie op. Nu wordt het tabblad Feature types geopend. Klik Toevoegen Feature type om een feature type aan de service toe te voegen. De dialoog om datasets te selecteren die als feature type gepubliceerd moeten worden in de WFS wordt getoond. Zoek op Type Klasse "Wegdeel" en klik Zoeken. Alle datasets met type klasse "Wegdeel" worden getoond in de resultatenlijst.

BGT WFS feature type

Klik Opslaan om de feature type selectie op te slaan. Nu opent de dialoog om de feature type configuratie in te voeren. Geef de feature type de naam "Wegdeel" en voer ook een titel en beschrijving in. Vink Actief aan en klik Opslaan om de feature type configuratie op te slaan.

Navigeer in het hoofdmenu naar Services en klik op de service "BGT" in de services lijst. De lijst met feature types van de geselecteerde service wordt getoond. Open het tabblad Service urls en klik Toevoegen Service url om de url van de WMS in toe voeren. Voer bij Host het ip-adres of hostnaam in (bijv. 127.0.0.1, zonder http:// en poortnummer) en bij Pad de naam van de service (bijv. de naam "/bathymetrie"). De naam moet altijd beginnen met /. De service is te benaderen op http://<Host>:<poortnummer>/geolinq-app<Pad>.