Tonen features

Navigeer naar de BGT databron. De lijst met datasets wordt getoond. Klik op de feature dataset "Wegdeel". De ligging van de wegdelen worden getoond op de kaart. De BGT databron bevat de standaardvisualisatie voor de BGT featureklassen zoals deze door Geonovum gepubliceerd is. Selecteer uit de keuzelijst voor opmaakstijlen de "Wegdeel" als opmaakstijl.

BGT wegdeel view

De kleur van het wegdeel wordt nu bepaald door het waarde van het attribuut bgt-functie.

Navigeer naar de lijst met datasets van de BGT bron en open de dataset "Paal".  Selecteer uit de keuzelijst voor opmaakstijlen de "Paal" als opmaakstijl. Rechts op de kaart wordt de legenda getoond. In eerste instantie zullen de features niet meer getoond worden. Omdat in de stijlregels een minimale en maximale schaal opgenomen is, worden de palen alleen bij een schaalgetal kleiner dan maximale schaal getoond. Zoom net zo lang in totdat de palen weer zichtbaar zijn.

BGT palen

Klik op de knop om een bestaande opmaakstijl en stijlregels te bekijken.

Wijzig stijl knop

De paal feature is opgemaakt met de ImageSymbolizer. Er wordt een min. schaal en max. schaal gebruikt om de paal features alleen binnen een bepaald schaal interval te tonen. Voor het symbool wordt een extern plaatje gebruikt dat via een URL opgehaald wordt. De URL wordt opgegeven in het veld "Online bron". Ook moet het formaat van het plaatje en het aantal pixels waarop het plaatje afgebeeld moet worden, opgegeven worden.

Image symbolizer