Importeren bestand

De BGT kan per tegel gedownload worden van PDOK. Ga naar de website van PDOK voor download BGT:

https://www.pdok.nl/nl/producten/pdok-downloads/download-basisregistratie-grootschalige-topografie

Zoom in op het te downloaden gebied. Klik de tegel aan die gedownload moet worden en selecteer de laatste download optie (GML Light, exclusief plaatsbepalingspuinten).

Download BGT

Het bestand wordt gedownload naar de download folder van de browser. De default naam van net bestand is "extract.zip". In deze tutorial worden de bestand "Teteringen.zip" en "Waalwijk.zip" gebruikt. Het zipbestand bevat per feature type een GML bestand met de features. Het is mogelijk om het zipbestand in zijn geheel in te lezen of elk GMl bestand afzonderlijk.

Navigeer naar de BGT databron en open het tabblad Tabellen. Klik Importeren om de importeer dialoog te openen.

BGT import

Klik op Kies bestand en selecteer het bestand "Teteringen.zip" van het file systeem. Er wordt automatisch een taak gemaakt. Om de import te starten, klik op Importeren. Er wordt een lijst met taken getoond met o.a. de taakstatus. Klik op het Filter icoon om de lijst de verversen. Op die manier kan de voortgang van de taak gemonitord worden. De taak is succesvol uitgevoerd als de status "Finished" is. Importeer op dezelfde manier het bestand "Waalwijk.zip".

Navigeer naar de BGT databron. De lijst met datasets wordt getoond. In de kolom Size staat het aantal rijen dat een dataset bevat. Klik op een feature dataset (bijv. "Wegdeel)" om de inhoud van de dataset te bekijken. De ligging van de wegdelen wordt getoond op de kaart. Onder de kaart worden de wegdelen getoond met attributen.

Tonen BGT features