Importeren databron

Het datamodel van de BGT is beschikbaar als geconfigureerde GeolinQ GML databron. Een GeolinQ databron is een XML bestand met de GeolinQ klasse definities, dataset definities en opmaakstijlen dat verkregen wordt door een databron te exporteren. Via GeolinQ databronnen kunnen datamodellen eenvoudig overgezet worden naar andere GeolinQ installaties. De BGT databron is gemaakt op basis van de GML Light XSD (http://register.geostandaarden.nl/gmlapplicatieschema/imgeo/2.1.1/imgeo-simple.xsd). De opmaakstijlen zijn gemodelleerd conform de standaardvisualisatie voor de BGT zoals gepubliceerd door Geonovum:

http://register.geostandaarden.nl/visualisatie/imgeo/1.2/standaardvisualisatie/

De gebruikte symbolen zijn te vinde op:

http://schemas.geostandaarden.nl/symbolen/imgeo/1.2/

Voor de BGT in een databron XML bestand beschikbaar dat geïmporteerd kan worden. Navigeer naar Databronnen. Er wordt een lijst met databronnen getoond. Klik Importeer databronnen om een databron te importeren. Klik Kies bestand en selecteer het XML bestand "20160128_GML_BGT.xml" op het file systeem. Dit is het XML bestand met de BGT databron. Klik Importeren om de import taak te starten. Er wordt een lijst met taken getoond met o.a. de taakstatus.

BGT databron import

Klik op het Filter icoon om de lijst de verversen. Op die manier kan de voortgang van de taak gemonitord worden. De taak is succesvol uitgevoerd als de status "Finished" is.

Navigeer opnieuw naar Databronnen. Er is nu een databron "IMGEO (BGT) van PDOK GML download" bijgekomen in de lijst. Dit is de BGT databron die geïmporteerd is.