Installatiehandleiding

Deze sectie van de handleiding behandelt de installatie van GeolinQ. GeolinQ is een webapplicatie en vereist dus alleen een installatie op een server. De gebruiker benadert GeolinQ met een webbrowser vanaf de werkplek. GeolinQ is gebouwd in JAVA en is daarmee geheel platform onafhankelijk. GeolinQ kan dus zowel op een Windows of op een Linux server geinstallaleerd worden.

GeolinQ bestaat uit drie server componenten:

1. Een databaseserver
  2. Een webserver
  3. Een taakserver

Databaseserver

Alle gegevens worden door GeolinQ opgeslagen in een SQL database. GeolinQ ondersteunt vier databases

• PostGress
  • Oracle
  • Microsoft SQL server (Op aanvraag)
  • MySQL (Op aanvraag)

Tijdens de installatie maakt GeolinQ een schema aan op de SQL database waarin de gegevens worden opgeslagen.

De installatie handleiding is momenteel alleen beschikbaar in het Engels. Aan de Nederlandse versie wordt gewerkt.