Kleurenschalen

Puntenwolken en Rasterdata kunnen worden gevisualiseerd door gebruik te maken van kleurenschalen. Een kleurenschaal wordt geconfigureerd op basis van een GiPoint attribuut. Indien in de attribuut definitie gebruik is gemaakt van een Grootheid worden de kleurenschalen definities gezien als een onderdeel wat betekenis geeft.  De kleurenschaal  is beschikbaar voor elke dataset waar de Grootheid wordt gebruikt en er kunnen 'absolute' kleurenschalen worden gedefinieerd. Meer informatie zie: Grootheden.

Een kleurenschaal voor geconfigureerd door het geven van een naam en de keuze van het attribuut waarvoor de kleurenschaal van toepassing is.

Met Nieuwe kleurinterval kunnen extra elementen worden toegevoegd. Door op de 'Waarde' te klikken kan deze worden aangepast.

Door op de 'Kleur' te klikken kan de kleur voor een waarde worden aangepast:

• Met de 'schuif' aan de rechterkant wordt het kleurspectrum gekozen.
  • Met de 'zwarte stip' kan de donkerheid en kleur worden verfijnd.
  • De transparantie van het schaalelement wordt bepaald door de 'schuif' aan de onderzijde.

GeolinQ maakt de overgangen tussen de gedefinieerde kleuren en transparantie tussen de waarden. Met het opslaan van de configuratie komt deze beschikbaar.