Datasets doorzoeken

GeolinQ is ontworpen om een groot aantal datasets te bevatten. Via de 'Datasets' zoekscherm  kunnen datasets gezocht worden op basis van databron, dataset klasse met bijbehorende metadata attributen en type klasse. Zoeken op basis van locatie is ook ondersteund. Voor de gebruiker zijn alle databronnen doorzoekbaar waarvoor deze geautoriseerd is.

De linkerkant toont de dialoog om de zoekvraag in te voeren met daaronder de lijst van gevonden datasets. De rechterkant toont de kaart waarop de omhullenden van de gevonden datasets worden getoond.

Er kan gezocht worden op databron, dataset klasse (metadata) en type klasse, Als een dataset klasse gekozen is, kunnen één of meerdere metadata attributen aan de zoekvraag toegevoegd worden door op Toevoegen attribuut te klikken.

Ook kan er binnen een geografisch gebied gezocht worden. Druk in de toolbar boven de kaart op de icoon om geografisch zoekgebied op te geven in en teken een gebied op de kaart.

ActivateSpatialConstraint

Klik op Zoeken om de zoekvraag uit te voeren. De datasets die voldoen aan de zoekvraag worden getoond in de lijst met resultaten. De omhullendes worden getoond op de kaart.

Wanneer er gezocht wordt op punt type en alle gevonden punt datasets delen hetzelfde attribuut voor visualisatie verschijnt er een keuzelijst om een punt attribuut te selecteren en een keuzelijst om de bijbehorende kleurenschaal te selecteren. Ook worden er knoppen toegevoegd aan de toolbar om kleurenschalen te maken, te wijzigen of te verwijderen.

Select color scal

Om een punt dataset met een andere kleurenschaal weer te geven, selecteer eerst een attribuut uit de keuzelijst met attributen en daarna een kleurenschaal. Indien gewenst kunnen nieuwe kleurenschalen gemaakt worden of kunnen bestaande kleurenschalen bijgewert worden.

Wanneer er gezocht wordt op feature type verschijnt er een keuzelijst om een stijl te selecteren. Ook worden er knoppen toegevoegd aan de toolbar om stijlen te maken, te wijzigen of te verwijderen.

Select style for feature dataset

Om een feature dataset in een andere kleurenschaal weer te geven, selecteer een stijl uit de keuzelijst met stijlen. Indien gewenst kunnen nieuwe stijlen gemaakt worden of kunnen bestaande stijlen aangepast worden.

Wanneer op een enkele dataset in de resultaten lijst geklikt wordt, zoomt de kaart automatisch naar de dataset en de omhullende van de dataset wordt op de kaart getoond in de Preview tab. De Eigenschappen tab geeft een overzicht van de metadata attributen van de geselecteerde dataset.